Netherlands

Internationale mobiliteit

 

Oplossingen voor grensoverschrijdende risico's

De wereld van de internationale mobiliteit is volop in beweging. De COVID-19 pandemie heeft een enorme impact gehad op de reisbewegingen van internationale medewerkers. Voor internationale studenten ging de wereld grotendeels op slot. Werken en studeren over de grens brengt meer en andere risico’s met zich mee dan dat we voorheen gewend waren. Als werkgever of onderwijsinstelling heeft u een zorgplicht en aansprakelijkheid om internationale medewerkers of studenten goed te begeleiden.

 

Over Aon international People Mobility
Gebaseerd op de diversiteit in en jaren van onderzoek inzake internationale mobiliteit, biedt Aon International People Mobility aanbevelingen aan bedrijven, non-profitorganisaties en universiteiten. De veiligheid en het welzijn van expats, zakenreizigers en internationale studenten staat hierbij centraal. We adviseren en helpen u hierbij door de verschillende risico’s rondom de mobiliteit op een rij te zetten en te bemiddelen bij de verschillende oplossingen om deze risico’s af te dekken.

 

Internationale mobiliteit na de pandemie

Door de coronapandemie is internationale mobiliteit flink op zijn kop gezet. Nu zakenreizen en het internationaal uitzenden van medewerkers weer mogelijk wordt, is het nodig dat organisaties en bedrijven de uitvoering van hun mobiliteitsbeleid heroverwegen. Welke uitdagingen en kansen zijn er? Om meer inzicht te krijgen in deze afwegingen, heeft Aon gedurende de pandemie meerdere onderzoeken gedaan onder werkgevers in alle sectoren. We delen graag de inzichten uit ons laatste rapport met u, zodat u de juiste beslissingen kunt nemen. U kunt het rapport downloaden.

Download het rapport