Netherlands

Newsroom Aon Nederland

 

Aon volgt marktontwikkelingen op de voet. Of het nou gaat om ontwikkelingen op het gebied van risicomanagement en personeelsrisico’s, of om nieuwe onderzoeksresultaten en rapporten, de experts van Aon zitten er bovenop. Op deze pagina delen zij actuele artikelen, de laatste inzichten en onze visie op relevante ontwikkelingen met u.

Werkgevers kijken steeds scherper naar de kosten van zakenreizen. Daarnaast wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen en het behalen van ESG-doelstellingen belangrijker in de afwegingen die werkgevers maken rondom de internationale mobiliteit van hun medewerkers.

Lees verder
 

De dekkingsgraden zijn in juni gestegen na de stabilisatie van vorige maand. Een rentestijging op de korte looptijden, maar rentedaling voor de langere looptijden, in combinatie met positieve aandelenrendementen zorgden ervoor dat de indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen in juni steeg naar 120%.

Lees verder
 

Na een positief effect van de gestegen rente in april stabiliseerden de dekkingsgraden in mei. Een beperkte rentestijging in combinatie met nauwelijks verschoven portefeuille zorgden ervoor dat de indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen in mei stabiliseerde op 117%.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON) is verheugd dat de Eerste Kamer positief heeft gestemd over de Wet toekomst pensioenen (Wtp). “Wij denken dat de overgang naar het nieuwe stelsel een stap voorwaarts is”, zegt Frank Driessen, CEO Wealth Solutions Aon Nederland.“

Lees verder
 

Arjan Bol wordt per 1 juni 2023 benoemd tot Chief Commercial Officer (CCO) van Aon Nederland. Met ingang van diezelfde datum begint Marnix Zwartbol als Chief Technology Officer (CTO). Zowel Bol als Zwartbol brengen meer dan een kwart eeuw ervaring mee in de betalings-, bank- en verzekeringssector.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the first quarter of 2023.

Lees verder
 

Na een tegenvaller in maart krabbelen de dekkingsgraden in april weer op. De pensioenfondsen hadden in april baat bij de gestegen rente. Het vermogen bleef gelijk. De rentestijging in april zorgde ervoor dat de indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen steeg naar 119%.

Lees verder
 

De pensioenfondsen hebben in maart te maken met de gevolgen van dalende rente. De beleggingsportefeuille behaalde een licht positief resultaat. Per saldo zorgde de rentedaling in maart ervoor dat de indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen daalde naar 116%.

Lees verder
 

Aon kondigt vandaag het vertrek aan van Marguerite Soeteman-Reijnen als Chairman van de Executive Board van Aon Holdings B.V. Na 33 jaar voor Aon werkzaam te zijn geweest, neemt zij per 1 april 2023 afscheid van Aon.

Lees verder
 

De pensioenfondsen hebben in februari hun financiële positie verder verbeterd. Ondanks de zorgen in de wereld en dalende beleggingskoersen zorgde de rentestijging in februari er voor dat de indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen steeg naar 120%.

Lees verder
 

Uit onderzoek blijkt dat de introductie van de rijbewijsverzekering zorgt voor een betere verdeling van de stijgende verzekeringskosten als je een auto huurt of met anderen deelt.

Lees verder
 

De economische schade als gevolg van de klimaatverandering en natuurrampen bedroeg in 2022 wereldwijd 313 miljard Amerikaanse dollar. Met 50 miljard dollar was de schade in Europa hoger dan het historisch gemiddelde sinds 2000.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three and twelve months ended December 31, 2022.

Lees verder
 

Het jaar begint, ongeacht angst voor een recessie, goed voor de pensioenfondsen. Ondanks een rentedaling deden de aandelen het in januari zo goed dat de portefeuille in waarde toenam en de indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen stabiliseerde op 117%.

Lees verder
 

Vandaag heeft Aon bekendgemaakt dat Marc van Nuland, Chairman van Aon Nederland, de organisatie per 1 april 2023 gaat verlaten. Marc van Nuland was tot 1 april 2022 chief executive officer (CEO) van Aon Nederland. In de afgelopen periode kon hij zich volledig focussen op de externe contacten, met name klanten en verzekeraars.

Lees verder
 

20 februari 2022 werd de wereld opgeschrikt door de inval in Oekraïne. Dit leidde tot een energiecrisis en een forste stijging van de inflatie. Als reactie op de gestegen inflatie verhoogden centrale banken wereldwijd de rentetarieven. Hierdoor steeg ook de langlopende rente en juist dit leidde tot historisch hoge dekkingsgraden bij de pensioenfondsen.

Lees verder
 

De verwachting is dat dit jaar een recordaantal mensen wisselt van zorgcontract en kiest voor een verzekering met hoog eigen risico en een beperkter aantal zorgaanbieders. Eén van de gevolgen is dat zorg gemeden wordt. Zo slaan steeds meer Nederlanders vanwege financiële redenen controles en behandelingen bij de tandarts over. De korting op aanvullende verzekeringen als tandarts en fysio blijft in de zorgcollectiviteit echter behouden.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen is in november teruggelopen naar 124%. De rente daalde en dat was de grootste driver voor de terugloop. November bleek namelijk een goede beleggingsmaand.

Lees verder
 

Aon heeft Koen Kerstens per 1 november 2022 aangesteld als director business optimization. Met deze benoeming versterkt Aon het bedrijfsonderdeel Health Solutions.

Lees verder
 

Aon lanceert met Happy Wealthy een online platform voor werkgevers, waarmee zij hun medewerkers op een speelse manier laten ontdekken hoe zij financieel gezond kunnen leven.

Lees verder
 

Aon gaat een duurzame samenwerking aan met HighTechXL om start-ups en scale-ups te helpen met het ontwikkelen van hun risicomanagement. Gedurende het HighTechXL-programma leren start-ups en scale-ups wat hun risico’s zijn en vooral hoe hun risico’s zich kunnen ontwikkelen.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen is in oktober opgelopen naar 127 procent. De rente voor de kortere looptijden is enigzins gedaald, maar de verplichtingen bleven nagenoeg gelijk. Oktober bleek een goede beleggingsmaand.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended September 30, 2022.

Lees verder
 

De rente is de afgelopen maanden fors gestegen. De 30-jaars risicovrije rente ligt inmiddels boven de 2%. De berekeningen voor het pensioenakkoord zijn gemaakt op een moment dat de rente veel lager was. De huidige, hoge rente is niet alleen een zegen voor pensioenfondsen, want er is ook een keerzijde. Door de hogere rente ontstaan er hogere compensatielasten en is er minder premieruimte. Voor de verzekerde regelingen zal er minder ruimte zijn om een compensatie binnen de pensioensfeer te verstrekken.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON), heeft per 1 oktober Joost Vink aangesteld als managing director Facultative Benelux bij Aon’s Reinsurance Solutions.

Lees verder
 

Aon heeft per 1 oktober Floor Smid aangesteld als head of Wellbeing & Resilience. Hester Cornelissen en Richard Korteling zijn benoemd tot respectievelijk director broking Delivery & Consulting en managing director Commercial Lines Affinity. “We zijn er trots op dat we grotendeels vanuit de eigen geledingen de benoemingen kunnen aankondigen,” aldus Michiel van Meer, Chief People Officer bij Aon Nederland.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen is in september teruggelopen naar 122 procent. Een wederom forse stijging van de rente over september vertaalt zich, in combinatie met slechte aandelenresultaten, in een dalende dekkingsgraad. De rentestijging zorgde voor een flinke afname van de verplichtingen, maar de daling in de aandelen- en vastrentende waardenportefeuille was nog groter.

Lees verder
 

Aon professionele zakelijke dienstverlener, merkt dat huisdiereigenaren vaak niet weten of een- door hun dier- veroorzaakte schade wel of niet onder de inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering valt. Het totaal aantal huisdieren in Nederland wordt geschat op bijna 27 miljoen. Vooral honden en katten hebben tijdens COVID-19 voor de stijgende trend gezorgd: bijna 25 procent van de huishoudens heeft een kat en nog net geen 20 procent een hond. Voor veel mensen is een huisdier een geliefd lid van het gezin, maar er kleven ook risico’s aan het hebben van een dier.

Lees verder
 

Pensioenfondsen moeten rekening houden met een kleine tegenvaller. De nieuwe Prognosetafel (AG Prognosetafel 2022) die het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG) dinsdag publiceerde, leidt namelijk tot een gemiddelde stijging van hun pensioenverplichtingen van iets minder dan 1%. Daardoor daalt de dekkingsgraad met ongeveer 1%.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON), toonaangevend wereldwijd professioneel dienstverlener, heeft per 1 september Esther Lubberink en Gijs Waterschoot aangesteld als managing directors voor respectievelijk Operations en Change. Met deze benoemingen versterkt Aon zijn bedrijfsonderdeel Operations.

Lees verder
 

De indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen is in augustus gestegen naar 128. Een forse stijging van de rente over augustus vertaalt zich, ondanks slechte aandelenresultaten, in een stijgende dekkingsgraad. De aandelen- en vastrentende waardenportefeuille nam af in waarde af, maar de rentestijging zorgde voor een nog grotere afname van de verplichtingen.

Lees verder
 

De indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen is in juli constant gebleven op 122%. De daling van de rente over juli vertaalt zich in combinatie met toename van de aandelen in een nagenoeg gelijkblijvende dekkingsgraad.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON), wereldwijd toonaangevend professioneel dienstverlener op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen, ziet in het vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022 de gemiddelde pensioenuitkering op basis van de beschikbare premieregeling met ongeveer 2 procent toenemen.

Lees verder
 

De ervaren krachten Erna Meijer, Melanie Bronkhorst en Oscar Assmann komen de gelederen van Aon’s Health & Wealth Solutions versterken. 

Lees verder
 

Marc Overvoorde breidt zijn rol als managing director Energy, Marine & Logistics (EML) bij Aon Nederland uit met de verantwoordelijkheid voor de industries Food, Manufacturing en Wholesale & Retail van het team Trade & Manufacturing (T&M).

Lees verder
 

De heropleving van de markt voor fusies en overnames (M&A) van 2021 zal dit jaar niet in dezelfde mate doorzetten, aldus Aon, wereldwijd toonaangevend professioneel dienstverlener op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen en Mergermarket, leverancier van inlichtingen, data en analyse van wereldwijde M&A.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON), toonaangevend wereldwijd bedrijf voor professionele dienstverlening benoemt Leonique van Houwelingen tot chief executive officer (CEO) van Aon in Nederland per 1 november 2022. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Lees verder
 

Per 1 juli 2022 versterkt Marlies Wilkes (31) als managing director Wholesale Broking het managementteam van One Underwriting, het volmachtbedrijf van Aon. Zij neemt hiermee de functie van Barend van der Wall over, die heeft besloten om zijn carrière buiten Aon/One Underwriting voort te zetten. Aruna Narain-Ramdjas (37) volgt Wilkes op 1 augustus 2022 op als manager Business Development.

Lees verder
 

De indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen is in juni gedaald naar 122%. Het verder stijgen van de rente over juni vertaalt zich in combinatie met afname van de aandelen- en vastrentende waardenportefeuille, in deze daling. De aandelen- en vastrentende waardenportefeuille nam in waarde af en de rentestijging compenseerde de daling van het vermogen gedeeltelijk.

Lees verder
 

Met de coronapandemie die op zijn eind loopt, herwaarderen werkgevers het nut en de noodzaak van internationale zakelijke reizen en mobiliteit. Nu het reizen in Europa geleidelijk weer op gang komt, ligt de focus meer op kwaliteit dan kwantiteit van de reizen.

Lees verder
 

Matthijs Geerts (41) is met ingang van 1 juni benoemd tot managing director Global Accounts & Financial Institutions bij Aon Nederland. Hij wordt daarmee eindverantwoordelijk voor het aansturen van het accountmanagementteam dat zich richt op multinationals en financiële instellingen.

Lees verder
 

Het verder stijgen van de rente over mei vertaalt zich, ondanks afname van de aandelen- en vastrentende waardenportefeuille, in een stijging van de dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen over mei. De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad is in mei gestegen naar 124%. De aandelen- en vastrentende waardenportefeuille nam in waarde af, maar de rentestijging compenseerde de daling van het vermogen.

Lees verder
 

Met de afschaffing van de korting op de collectieve basisverzekering op komst, waarschuwt Aon voor de risico’s die verbonden zijn aan de relatief goedkopere internetlabels. Het risico bestaat dat de vaak jonge en gezonde consumenten die voor deze internetlabels kiezen niet altijd voldoende op de hoogte zijn van beperkende polisvoorwaarden, risico’s niet altijd goed inschatten of een gezonde financiële buffer missen.

Lees verder
 

Een sterke stijging van de rente over april vertaalt zich, ondanks afname van de aandelen- en vastrentende waardenportefeuille, in een stijging van de dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen over april. De indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad is in april gestegen naar 122%. De aandelen- en vastrentende waardenportefeuille nam in waarde af. De rentestijging compenseerde echter de daling van het vermogen.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended March 31, 2022.

Lees verder
 

De cyberverzekeringsmarkt blijft ook in 2022 hoogst uitdagend. Voor de eerste helft van dit jaar verwacht Aon prijsstijgingen, met in de tweede helft van 2022 kans op lichte stabilisatie. De enorme toename van ransomware-aanvallen zorgt ervoor dat het acceptatieproces van cyberverzekeraars steeds uitvoeriger en arbeidsintensiever is geworden in vergelijking met voorgaande jaren.

Lees verder
 

Een sterke stijging van de rente over maart vertaalt zich ook in een flinke stijging van de dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen over maart. De indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad is in maart gestegen van 114% naar 120%.

Lees verder
 

Aon is verheugd dat op 30 maart 2022 een mijlpaal is bereikt met de indiening van het wetsvoorstel met de uitwerking van het Pensioenakkoord.

Lees verder
 

Aon Nederland heeft drie zwaargewichten in dienst genomen, allen afkomstig van Willis Towers Watson (WTW). Lex Moerings (47) en Sander Kwint (42) starten binnenkort bij Aon; Moerings als Chief Health & Wealth Solutions en Kwint als Commercial Director Health Solutions.

Lees verder
 

De impact van natuurrampen, extreem weer en klimaatgerelateerde catastrofes was in 2021 wereldwijd erg groot. Tegelijkertijd blijkt de verzekerbaarheid van de schade van dit soort gebeurtenissen lang niet altijd afdoende en werd minder dan de helft van het totale schadebedrag (130 miljard Amerikaanse dollar van in totaal 343 miljard Amerikaanse dollar) vergoed.

Lees verder
 

De meeste Nederlanders bekijken hun verzekeringen niet of nauwelijks meer nadat ze deze afsluiten. Zo kijkt zo’n 40% nooit meer naar zijn reis-, inboedel- woonhuis- of aansprakelijkheidsverzekering. En ongeveer een derde neemt zijn autoverzekering na het afsluiten niet nog eens onder de loep. Dit blijkt uit onderzoek van verzekeringsadviseur Aon onder ruim 1.600 consumenten in de leeftijd van 18 tot 80 jaar.

Lees verder
 

Na de daling van de dekkingsgraad van pensioenfondsen in januari laat februari een herstel zien dankzij de opgelopen rente. De Russische inval in Oekraïne levert echter zorgen op over het herstel van de dekkingsgraad en daarmee ook de indexatiemogelijkheden voor de fondsen

Lees verder
 

Aon wil sportorganisaties graag verder helpen in de complexe wereld van risico’s en verantwoordelijkheden en lanceert daarom het platform ‘Samen voor de Sportieve Zaak’. Het platform wordt gelanceerd in samenwerking met ketenpartners voor de sportorganisaties in Nederland.

Lees verder
 

In het tweede en derde kwartaal van 2021 is de gemiddelde pensioenuitkering op basis van de beschikbare premieregeling (waarbij de uitkering niet vaststaat; ook wel DC-regeling genoemd) met ongeveer 4,5 procent toegenomen. Een 40-jarige werknemer met een modaal inkomen zag de toekomstige pensioenuitkering in deze regeling stijgen van 1003 euro naar 1049 euro per maand.

Lees verder
 
 

Aon benoemt Marc van Nuland als Chairman van Aon Nederland

09 februari  2022 | Persberichten | Nederland


 

Vandaag heeft Aon bekend gemaakt dat Marc van Nuland, CEO Aon Nederland, per 1 april 2022 een nieuwe rol op zich neemt als Chairman van Aon Nederland. In deze nieuwe rol zal hij zijn volledige aandacht richten op klanten en verzekeraars.

Lees verder
 
 

Aon Reports Fourth Quarter And Full Year 2021 Results

01 februari  2022 | Persberichten | Nederland

 


Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three and twelve months ended December 31, 2021.

Lees verder
 
 

Pensioenfondsen kennen moeizame start van 2022

01 februari  2022 | Persberichten | Nederland

 


Na de mooie cijfers van 2021 krijgen pensioenfondsen in de eerste maand van 2022 direct flinke klappen te verwerken. De indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in januari teruggelopen naar 110%. De aandelen, vastgoed, bedrijfsobligaties en EMD kregen met tegenslag te maken. De rente bleef nagenoeg stabiel, maar de verlaging van de UFR zorgde voor een stijging van de verplichtingen. De stijgingen van december 2021 zijn hiermee direct teniet gedaan.

Lees verder
 
 

Cyberaanvallen, bedrijfsonderbreking en tekort aan arbeidskrachten belangrijkste risico’s voor 2022

28 januari  2022 | Persberichten | Nederland


 

Nederlandse werkgevers zien cyberaanvallen/schade aan data, bedrijfsonderbreking en een tekort aan arbeidskrachten als de top drie belangrijkste risico’s voor komend jaar. Vergeleken met de internationale top drie valt op dat de krappe arbeidsmarkt in Nederland extra aandacht krijgt van risicomanagers. Verder blijkt uit het overzicht met belangrijkste risico’s dat de onderlinge verbondenheid groot is. Organisaties moeten daarom continu het risicolandschap verkennen en voorbereid zijn op onverwachte risico’s.

Lees verder
 
 

Rutger van der Hoeven benoemd tot managing director Specialties

4 januari  2022 | Persberichten | Nederland

 


Rutger van der Hoeven (41) is met ingang van 1 januari 2022 benoemd tot managing director Specialties. Hij breidt zijn rol als managing director Commodity Trade uit met de verantwoordelijkheid voor Credit Solutions. Dit leidt tevens tot de benoeming van Rogier van Velden (42) als executive director Credit Solutions en Walle Romijn (50) als executive director Commodity Trade. Aon Nederland onderschrijft hiermee de grote toegevoegde waarde die de specialty business voor onze klanten heeft en is vol vertrouwen dat dit nieuwe team de groei verder zal versnellen.

Lees verder
 
 

Goede voornemens voor werkgevers: besparing op bedrijfskosten

4 januari  2022 | Persberichten | Nederland

 


Werkgevers die in het nieuwe jaar op bedrijfskosten willen besparen, doen er verstandig aan om hun sociale regelingen goed na te lopen. Elk jaar loont het om te besparen op de bedrijfskosten met behulp van sociale regelingen, en in de huidige coronapandemie is dat nog eens extra het geval.

Lees verder
 
 

Pensioenfondsen kijken terug op prima resultaten in 2021

3 januari  2022 | Persberichten | Nederland

 

 

Ondanks dat ook het coronavirus en bijbehorende maatregelen aanhielden, legde 2021 de pensioenfondsen geen windeieren. De indicatieve* gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in 2021 opgelopen van 100% naar 115%. De aandelen deden het per saldo goed. De rente bleef laag, maar steeg de laatste maand behoorlijk. De forse stijging van de rente in december zorgde er grotendeels voor dat de dekkingsgraad in één maand steeg van 111% naar 115%. De versoepeling van de kortingsregeling die in 2021 door minister Koolmees werd mogelijk gemaakt, hebben veel fondsen in het geheel niet meer nodig.

Lees verder
 

De kantoren waren al ingericht op teamwork; nu volgt de verbouwing van de onderneming. “Aon verandert van een traditionele verzekeringsmakelaar in een adviesbedrijf dat in teams klanten helpt om risico’s te verkleinen. Niet altijd is dat met een verzekering.”

Lees verder
 

Aon verruimt per direct de dekking op de reisverzekering voor COVID-19 gerelateerde zaken voor reizen naar landen met kleurcode oranje. Aon verzekert corona gerelateerde kosten in deze landen wanneer een reiziger ter plekke een coronabesmetting oploopt of wanneer een reiziger een reeds geboekte reis moet annuleren vanwege een coronabesmetting. Tevens is deze verruiming ook van toepassing wanneer men reeds in het bezit is van een doorlopende reisverzekering van Aon en er een nieuwe reis geboekt wordt.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is in november gestabiliseerd op 111%. De aandelen stonden onder druk, maar hielden nog stand. De beleggingsresultaten waren gematigd, maar wel positief. De rente daalde licht. De stijging van de dekkingsgraad in de eerdere maanden van het jaar wordt hiermee vastgehouden. Het wordt spannend wat er de laatste maand van het jaar gaat gebeuren met de toenemende druk op de aandelenmarkten en de oplopende inflatie.

Lees verder
 

Innovatieve verzekeringsoplossing moet ‘deelmobiliteit’ zowel voor aanbieder als gebruiker toekomstbestendig maken.

Lees verder
 

Het loont voor werkgevers om de beschikking gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) te controleren op een juiste hoogte van de premie. Deze beschikking valt eind november/ begin december bij de werkgevers op de mat. Onderzoek van Aon onder meer dan duizend werkgevers toont aan dat één op de zeven toerekeningen onjuist is. Een herziening kan leiden tot een besparing van tienduizenden euro’s.

Lees verder
 

Menno Jansen (49) is met ingang van 1 november 2021 de nieuwe directeur van Aon’s Crisismanagement (COT). Jansen volgt daarmee Marco Zannoni op die, mede dankzij zijn inzet en expertise, een zeer professionele en succesvolle adviesorganisatie achterlaat. Jansen gaat leiding geven aan een team van zestien adviseurs met een uiteenlopende expertise van aandachtsgebieden in openbare orde en veiligheid, cyber, klimaat, terrorisme tot processen als besluitvorming, informatiemanagement en scenariodenken.

Lees verder
 

Uit Aon’s veerkrachtmeter blijkt dat Nederland met een score van 66 van de 100 punten slechter presteert dan onze omliggende landen. Aan deze eerste meting die plaatsvond in de tweede helft van dit jaar, werkten ruim duizend HR professionals in EMEA mee. Het onderzoek toonde aan dat veerkracht onder medewerkers in EMEA gemiddeld 68 scoort is.

Lees verder
 

Cyberaanvallen worden zowel in Nederland als mondiaal beschouwd als het grootste risico voor het bedrijfsleven, zowel nu als over drie jaar. Onderbreking van de bedrijfsvoering staat op de tweede plaats. In Nederland valt op de derde plaats het tekort aan arbeidskrachten op, waarschijnlijk door de relatief sterke economische groei in ons land. Dit is een risico dat wereldwijd niet in de top tien voorkomt.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is in oktober gestegen van 110% naar 112%. De rentecurve kantelde; de korte rente steeg, maar de lange daalde juist. De beleggingsresultaten pakten de trend van de eerste helft van het jaar op, na een terugval vorige maand, en noteerden een flinke plus. De stijging van de dekkingsgraad zet hiermee door.

Lees verder
 

Het vertrouwen in de economie onder managers en bestuurders neemt snel toe. Een ruime meerderheid (79%) voorziet in het komende jaar een omzetstijging.

Lees verder
 

Aon, wereldwijd adviseur op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen, lanceert een uniek meetinstrument dat werkgevers inzicht biedt in de veerkracht onder medewerkers: de veerkrachtmeter.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is in september gestegen van 109% naar 110%. De rente is de grote driver deze maand. De beleggingsresultaten vielen wat tegen na de forse stijgingen in de eerste helft van het jaar. Het effect van de stijgende rente weegt zwaarder en de stijging van de dekkingsgraad zet hiermee door.

Lees verder
 

Wereldwijd groeit de onrust als gevolg van overheidsingrepen, economische ongelijkheid en reacties op de coronamaatregelen. COVID-19 heeft de risico’s op terrorisme en politiek geweld zowel onderdrukt als verergerd. Ook in Nederland is sprake van toenemende polarisatie op een breed vlak.

Lees verder
 

Vandaag tekenden Louwman Group en Aon een unieke samenwerkingsovereenkomst. De bedrijven bundelen hun krachten en brengen onderscheidende oplossingen binnen het thema mobiliteit op de markt.

Lees verder
 

Nederlandse werkgevers noemen vijf grote uitdagingen in terugkeer naar kantoor, maar belangrijke andere risico’s raken hierdoor mogelijk ondergesneeuwd.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is in augustus gestegen van 108% naar 109%. De rente bewoog nauwelijks en de beleggingsportefeuille behaalde een positief rendement. De stijging van de eerste helft van dit jaar wordt hiermee opgepakt, na een terugval in juli.

Lees verder
 

In het eerste kwartaal van 2021 is de gemiddelde pensioenuitkering op basis van de beschikbare premieregeling (waarbij de uitkering niet vaststaat, ook wel DC-regeling genoemd) met ongeveer 7 procent toegenomen.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in juli gedaald van 110% naar 108%.

Lees verder
 

Nederlandse organisaties schenken nog relatief weinig aandacht aan het thema financiën bij het vormgeven en uitvoeren van hun vitaliteitsbeleid.

Lees verder
 

Risico- en verzekeringsadviseur Aon heeft er met Arno Gabriël, Linsey van Rijn en Jacco Euser drie nieuwe aanwinsten bij. Zij zijn respectievelijk aangesteld als Managing Director, Senior Broker Cyber en HR Manager.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is in juni licht gestegen van 109% naar 110%.

Lees verder
 

Waar in 2020 door de coronapandemie de bruiloften massaal werden uitgesteld, lijkt het erop dat in 2021 koppels alsnog massaal in het huwelijksbootje stappen.

Lees verder
 

Marguerite Soeteman-Reijnen, Chief Marketing Officer Aon Inpoint en Voorzitter van de Executive Board van Aon Holdings, onderscheiden met de prestigieuze ‘Ambassador J. William Middendorf II Award’ in Washington DC.

Lees verder
 

Aon, wereldwijd dienstverlener op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen, brengt binnen Aon's Corporate Wellness de activiteiten van het onderdeel Ziektewet Casemanagement over naar Resolu B.V., onderdeel van paraDIGMA Groep.

Lees verder
 

Ruim één op de vier Nederlanders is het afgelopen jaar meer gaan klussen in en om het huis en ook vaklieden voor een verbouwing hadden overvolle agenda’s.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is gestabiliseerd op een niveau van 109%.

Lees verder
 

Werknemers in Nederland vinden hun werk-privébalans dé topprioriteit als het gaat om vitaliteit en gezondheid.

Lees verder
 

Nederlanders investeerden afgelopen jaar met maar liefst twee miljard euro een recordbedrag in hun tuin. Met het oog op een onzekere coronazomer is de verwachting dat deze trend zich voortzet.

Lees verder
 

Véronique Christiaans – Joosten (49) is per 15 mei 2021 benoemd tot Chief Operating Officer (COO) van Aon Nederland en treedt daarmee toe tot de directie.

Lees verder
 

Nederlandse werkgevers zien investeringen in vitaliteit als cruciaal bij het winnen van de ‘war for talent’ waar veel organisaties mee kampen.

Lees verder
 

Organisaties hebben nog steeds hun basisbeveiliging niet op orde als het gaat om het beheersen van cyberrisico’s.

Lees verder
 

Een financiële bijdrage voor buitenlandse studenten die niet de (financiële) mogelijkheden hebben om een gewenste opleiding te volgen.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is in april gestegen van 108% naar 109%.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended March 31, 2021.

Lees verder
 

Een ransomwareaanval op een gemeente of universiteit, het stilleggen van de Rotterdamse haven of een bedrijf dat losgeld betaalt aan cybercriminelen om weer in de eigen systemen te kunnen. Het zijn slechts enkele voorbeelden van recente incidenten.

Lees verder
 

Vitale en veerkrachtige medewerkers dragen bij aan succesvolle organisaties.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is in maart gestegen van 104% naar 108%.

Lees verder
 

Op 7 april is het Wereldgezondheidsdag, een initiatief van de World Health Organization (WHO).

Lees verder
 

Om de negatieve gevolgen van een cyberaanval te beperken, biedt risico- en verzekeringsadviseur Aon met de Cyber Incident Response dienstverlening bedrijven en organisaties 24/7  hulp bij cyberincidenten.

Lees verder
 

Nederlandse organisaties scoren gemiddeld lager dan hun buitenlandse collega’s op het gebied van aandacht voor veerkracht en vitaliteit op de werkvloer.

Lees verder
 

Een oplossing voor particuliere autobezitters die geen zorgen willen hebben over onverwachte hoge (reparatie)kosten en onderhoud.

Lees verder
 

Het afgelopen jaar zijn maar liefst 87% van de internationale zakelijke reizen geannuleerd als gevolg van de coronapandemie.

Lees verder
 

Risico- en verzekeringsadviseur Aon heeft deze maand Willem Schrijver en Camiel Steinhart aangesteld als respectievelijk Industry Director Energy en Broking Director.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad* van de Nederlandse pensioenfondsen is in februari gestegen van 100% naar 104%.

Lees verder
 

De coronacrisis raakt werkgevers in veel sectoren keihard en zorgt onder andere voor meer verzuim onder medewerkers.

Lees verder
 

Ondanks het dalend aantal woninginbraken in ons land als direct gevolg van het massale thuiswerken, wordt er wel steeds vaker ingebroken in bijgebouwen als schuren en garages.

Lees verder
 

Twee op de vijf (zelfstandige) ondernemers hebben geen financieel vangnet voor ziekte of ongeval.

Lees verder
 

Aon pleit voor een individueel pensioengesprek voor iedere pensioendeelnemer, vaststelling van de URM-bedragen in de transitiefase en het vastklikken van de berekeningsdatum voor compensatie.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three and twelve months ended December 31, 2020.

Lees verder

 
 

Twee op de drie organisaties in EMEA-regio was niet voorbereid op pandemie.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in januari stabiel gebleven op 100%.

Lees verder
 

Aon’s Cyber Solutions, onderdeel van risico- en verzekeringsadviseur Aon, en EYE lanceren een praktische en betaalbare cyberoplossing voor het mkb.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in 2020 teruggelopen van 103% naar 100%.

Lees verder
 

Aon presenteert in een nieuw wereldwijd onderzoek ‘Helping Organizations Chart a Course to the New Better’ regionale bevindingen en trends over hoe organisaties hebben gereageerd op de coronapandemie.

Lees verder
 

De indicatieve gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in november gestegen van 95% naar 100%. Positief vaccinnieuws leidde tot forse stijgingen op de aandelenmarkten. Ook de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen leidde tot optimisme op de aandelenbeurzen. Daarnaast steeg de rente en dat leidde tot een afname van de verplichtingen.

Lees verder
 

Aon, wereldwijd dienstverlener op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen en thuiszorgorganisatie Vierstroom Zorg Thuis slaan de handen ineen om (thuis)zorgmedewerkers vitaal te houden en de zorg te verbeteren. Dankzij de ingebruikname van de eerste elektrische zorgfiets van Nederland, de Batavus Cura, is de reistijd voor zorgmedewerkers verkort, krijgen meer cliënten zorg en wordt ook de CO2-uitstoot flink verminderd.

Lees verder
 

De ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en mede door de coronacrisis veranderende behoefte aan reizen, maken dat veel werkgevers het moment aangrijpen om in te zetten op de (elektrische) fiets voor hun personeel. Sinds begin dit jaar hebben 54 grote Nederlandse werkgevers met een gezamenlijk personeelsbestand van ruim 24.000 medewerkers, het digitale fietsportal van Aon in gebruik genomen.

Lees verder
 

Ruim één op de drie (35%) werknemers in Nederland is veerkrachtig genoeg in termen van omgaan met stress en vervelende situaties en het behoud van motivatie. Ondanks dat het in Nederland iets beter gaat dan in de rest van Europa, is de Week van de Werkstress (16-20 november) een goede aanleiding om stil te staan bij het gebrek aan weerbaarheid van 65% van de medewerkers.

Lees verder
 

Teruggeven aan de lokale gemeenschap is onlosmakelijk onderdeel van succesvol ondernemen. Als de middelen er zijn, moet een organisatie verder kijken dan klanten en geld verdienen en kijken of het wat kan betekenen voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.” Dat is hoe Stefan Weda, CCO Commercial Risk Solutions, Health Solutions & Affinity bij risico- en verzekeringsadviseur Aon, reageert wanneer hij wordt gevraagd naar de keuze van Aon om zich aan te sluiten bij de Rotterdamse campagne ‘Jij bent nu nodig!’.

Lees verder
 
 

Dekkingsgraden pensioenfondsen verder onder druk in oktober

2 november 2020 | Persberichten | Nederland

 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in oktober gedaald van 95% naar 94%. De verder dalende rente zorgde voor een toename van de verplichtingen. Toenemende spanningen zorgden daarnaast voor een daling van de aandelenmarkten.

Lees verder
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended September 30, 2020.

Lees verder

 
 

Corine Reedijk van Retirement Solutions spreekt op 4 november 2020 tijdens het rondetafelgesprek van de vaste commissie van SZW in de Tweede Kamer over het Pensioenakkoord.

Lees verder

 
 

Gerben Pasman (37) is per 1 oktober 2020 benoemd tot CFO van Aon Nederland en treedt daarmee toe tot de directie. Hiermee volgt hij Rogier Sparreboom op die eerder dit jaar tot CFO EMEA van Aon werd benoemd. De directierol van Michiel van Meer (42), CHRO bij Aon, is per 15 oktober 2020 uitgebreid: hij is benoemd tot statutair bestuurder.

Lees verder

 

 

Ruim zestig procent van de werkgevers vindt de financiële gezondheid van medewerkers hun verantwoordelijkheid. Maar hoe maak je als werkgever een onderwerp als financiën of geldzaken bespreekbaar? Risico-adviseur Aon deed hier uitgebreid onderzoek naar, zowel onder werkgevers als medewerkers.

Lees verder

 

Ruim de helft (54%) van de medewerkers in Nederland vindt dat werkgevers hen onvoldoende tot hun recht laat komen. Daarnaast is 35% van de respondenten onzeker over hun huidige baan en voelt 46% geen sterke verbondenheid met hun werkgever.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is teruggelopen van 96% in augustus naar 95% in september. De meevaller van ongeveer 2% door de nieuwe Prognosetafel die het Actuarieel Genootschap vorig maand publiceerde, is hierin al meegenomen.

Lees verder

 
 

Heeft een vuilnisbak dezelfde verzekeringsoplossing nodig als een auto? In het geval van de vuilnisrobot, die van 22 tot en met 25 september over de Scheveningse boulevard rijdt, is dat zeker het geval.

Lees verder

 
 

Aon lanceert een landelijke coalitie van verschillende bedrijven en maatschappelijke organisaties om het sociaaleconomisch herstel tijdens en na de coronapandemie te bevorderen.

Lees verder

 
 

Bij alles wat wij communiceren richting de markt, maken wij duidelijk wat de toegevoegde waarde is van cyberweerbaarheid, hoe je de cyberrisico’s (en aanverwante risico’s) in kaart brengt en beschermt en wat Aon’s rol daarin is.

Lees verder

 
 

Pensioenfondsen kunnen rekenen op een meevaller. De nieuwe Prognosetafel (AG Prognosetafel 2020) die het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG) woensdag publiceerde, leidt tot een gemiddelde daling van hun pensioenverplichtingen van ongeveer 2%.

Lees verder

 
 

De COVID-19 pandemie versterkt bestaande geopolitieke risico’s.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in augustus gestegen van 93% naar 96%.

Lees verder

 
 

Roelant de Haas (52) is per 1 september de nieuwe CEO Reinsurance Solutions van risico- en verzekeringsadviseur Aon Nederland.

Lees verder

 
 

Aon voegt als eerste in Nederland een cyberdekking standaard toe aan de particuliere inboedelverzekering.

Lees verder

 
 

Verzekerings- en risicoadviseur Aon benoemt Mark van Veen (37) als Managing Director Property & Risk Control.

Lees verder

 
 

Bij de keuze voor een zorgcollectiviteit via de werkgever is de premiekorting voor twee op de vijf werknemers níet de doorslaggevende factor.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in juli stabiel gebleven op 93%.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended June 30, 2020.

Lees verder

 
 

Aon sluit het jaar 2019 positief af met 3,5% groei en overtreft eigen diversiteits- en inclusiviteitsdoelstellingen.

Lees verder

 
 

Rogier Sparreboom (39) wordt per 1 augustus 2020 benoemd tot Chief Financial Officer EMEA bij risico- en verzekeringsadviseur Aon.

Lees verder

 
 

Risico- en verzekeringsadviseur Aon en privacy-expert Privacy Zeker gaan samenwerken om de cyberweerbaarheid van ondernemers te verhogen.

Lees verder

 
 

Hans Groot (56) heeft besloten na 10 jaar, waarvan de laatste drie jaar als CBO (Chief Broking Officer) Aon per 1 augustus te verlaten. Hij draagt zijn taken over aan Mandy van der Zalm (51), managing director bij Aon.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in juni gestegen van 92% naar 93%.

Lees verder

 
 

Aon, wereldwijd dienstverlener op het gebied van risico-, pensioen- en gezondheidsoplossingen, startte deze maand een samenwerking met factoringmaatschappij Voldaan Factoring B.V. (Voldaan).

Lees verder

 
 

Nederland staat aan de vooravond van grote pensioenveranderingen. Maar hoe staat het met de andere landen in Europa? Dit overzichtsartikel laat de risico’s zien voor de toekomstbestendigheid van de verschillende systemen voor staatspensioen en aanvullend pensioen.

Lees verder

 
 

Als Aon zijn we verheugd dat er eindelijk duidelijkheid is gekomen over de uitwerking van het Pensioenakkoord op basis van de uitgebrachte Hoofdlijnennotitie.

Lees verder

 
 

In 2020 is de gemiddelde pensioenuitkering op basis van de beschikbare premieregeling (waarbij de uitkering niet vaststaat; ook wel DC-regeling genoemd) met ongeveer 5 procent afgenomen.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in mei opgelopen van 90% naar 92%.

Lees verder

 
 

Aon, a leading global professional services firm providing a broad range of risk, retirement and health solutions, has announced that it has assisted NN Life with a €13.5 billion longevity transaction covering a portfolio of annuity policies for over 200,000 pensioners and dependants.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in april opgelopen van 85% naar 90%.

Lees verder

 
 

Aon’s Cyber Solutions biedt samen met het CWB bedrijven uit de brainportregio Eindhoven een dienstenpakket dat aansluit op hun specifieke kernmerken en de daarmee samenhangende risico’s.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in maart teruggelopen van 95% naar 85%.

Lees verder

 
 

Hoe verhoudt het verwachte pensioen in een DC-regeling zich tot een middelloonregeling, en hoe groot zijn de bijbehorende risico’s? En welke lessen zijn er te trekken uit de ervaringen met DC-regelingen in de afgelopen tien jaar? In dit artikel gaan we in op het verleden, heden en toekomst van de DC-regeling.

Lees verder

 
 

Een meerderheid (52%) van de Nederlandse werknemers is matig of niet goed financieel voorbereid op ‘de oude dag’.

Lees verder

 
 

Als toonaangevend risico- en verzekeringsadviseur kijken wij vanuit een risicoperspectief naar de wereld. Hoewel een verstoring niet is te voorspellen, kunnen organisaties zich voorbereiden op de impact. Aon wil bijdragen aan het (wereldwijd) beperken van coronabesmettingen.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen heeft in februari een klap van 6% gekregen en liep daardoor terug van 101% naar 95%.

Lees verder

 
 

Hoewel steeds meer organisaties investeren in een corporate vitaliteitsprogramma, blijft aandacht voor emotionele gezondheid nog te vaak een ondergeschoven kindje.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in de eerste maand van 2020 teruggelopen van 103% naar 101%.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three and twelve months ended December 31, 2019.

Lees verder

 

Het Corona-virus maakt eens te meer duidelijk hoe nauw verbonden landen wereldwijd zijn; een virus beperkt zich nu eenmaal niet tot de grenzen van een land.

Lees verder

 
 

Eelco Ouwerkerk (38) is per 1 januari benoemd tot Managing Director Aon Global Client Network (AGCN) & FarEastGroup bij risico- en verzekeringsadviseur Aon.


Lees verder

 

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in 2019 teruggelopen van 104% naar 103%. De beleidsdekkingsgraad, gebaseerd op de gemiddelde dekkingsgraad van de afgelopen twaalf maanden, daalde in 2019 van 108% naar 103%.

Lees verder

 
 

Veel bedrijven in Europa hebben de digitale bescherming van hun immateriële vaste activa, zoals intellectuele eigendommen, niet op orde. Vier op de tien organisaties werden in de afgelopen twee jaar minstens eenmaal geconfronteerd met een cyberincident.

Lees verder

 
 

Vrijdag de dertiende als ongeluksdag. Een mythe of niet, maar toch zijn er tal van mensen die leiden aan paraskevidekatriafobie: angst voor vrijdag de dertiende.

Lees verder

 
 

In twee jaar tijd is de gemiddelde pensioenuitkering van de beschikbare premieregeling (DC-regeling) bijna 5 procent geslonken.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen stijgt in november naar 102%.

Lees verder

 
 

Annemarie Rosebeek (52) is per 1 januari 2020 benoemd tot Chief Affinity bij risico- en verzekeringsadviseur Aon. Affinity is onderdeel van Commercial Risk Solutions en biedt op maat gesneden verzekeringsoplossingen voor zowel consumenten als de small enterprises(SE)-markt. Rosebeek zal zich in haar rol focussen op het verder uitbreiden van deze dienstverlening. Met de benoeming treedt zij ook toe tot de directie van Commercial Risk Solutions, Health Solutions & Affinity (CRH & A).

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen blijft in oktober met 101% net boven de kritieke grens. Na de lichte stijging van september krabbelde de rente in oktober verder op. Helaas werd dit positieve effect afgevlakt door het vermogen dat klappen kreeg door de slechte macro-economische cijfers van Amerika en Duitsland, waardoor de dekkingsgraad stagneerde. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef nog net hangen op 104%.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended September 30, 2019.

Lees verder

 

Op dit moment struikelen de initiatieven rondom zelfrijdende motorvoertuigen over elkaar en worden er gigantische bedragen geïnvesteerd in Automated Vehicles (AV’s). Niet alleen door autofabrikanten, maar ook andere mondiale spelers als Apple en Google. Maar hoe staat het nu eigenlijk met de aansprakelijkheid voor zelfrijdende motorvoertuigen?

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen komt in september net boven de kritieke grens van 100%. De dekkingsgraad eindigde op 101%. Na het dieptepunt van augustus krabbelde de rente enigszins op en dat vertaalde zich ook in een lichte stijging van de dekkingsgraad. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, liep terug naar 104%.

Lees verder

 
 

Het waardeverlies als gevolg van cyberaanvallen stijgt in 2021 wereldwijd tot een recordhoogte van bijna 5,5 biljoen euro (bron: Cybersecurity Ventures). Als gevolg van deze vorm van criminaliteit lijden bedrijven schade door ontwrichting van hun dagelijkse bedrijfsvoering, boetes, daling van aandelenkoersen, verlaging van kredietwaardigheid en reputatieschade. Veel bedrijven doen nog onvoldoende om zich hierop voor te bereiden.

Lees verder

 

Het totale verzuim in de zorgsector in 2018 komt overeen met zo’n 38.000 fulltime arbeidsplaatsen, dat gezien de gemiddelde deeltijdfactor in de zorg neerkomt op zo’n 59.000 verzuimende medewerkers. De verzuimkosten namen in één jaar tijd met 11% toe naar 2,4 miljard euro. Door dit met slechts 1% terug te dringen, kan de zorgsector ongeveer 390 miljoen euro besparen.

Lees verder

 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen blijft in augustus onder de kritieke grens van 100%. Al begin augustus kelderde de dekkingsgraad van 102% naar 98% door extreme rentedaling en negatieve ontwikkelingen op de beurzen. Gedurende de maand daalde de dekkingsgraad zelfs nog verder, maar eindigde uiteindelijk wel weer op 98%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, liep terug naar 105%.

Lees verder

 

Werkgevers in Nederland kunnen gezamenlijk 85 miljoen besparen als zij overstappen van een publieke verzekering tegen de kosten van langdurig arbeidsongeschikte medewerkers naar de private verzekeringsmarkt. Die besparing neemt de komende jaren naar verwachting alleen maar toe. Dat blijkt uit berekeningen die risico-adviseur Aon maakte op basis van cijfers van het UWV en eigen data.

Lees verder

 

Boetes opgelegd op basis van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zijn onder voorwaarden verzekerbaar. Nederland is daarmee een van de weinige landen in Europa waar dit mogelijk is.

Lees verder

 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in juli gedaald naar 102%. Na de daling in de eerste helft van het jaar is de rente in juli verder teruggelopen. De aandelenbeurzen noteerden positieve resultaten. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, liep terug naar 106%.

Lees verder

 

Aon Reports Second Quarter 2019 Results

01 augustus 2019 | Actueel | Nederland

 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended June 30, 2019.

Lees verder

 

Hugo Wegbrans (52) is per 1 juli benoemd tot Global Chief Broking Officer (CBO) bij risico- en verzekeringsadviseur Aon. Wegbrans was sinds 2016 werkzaam als CBO voor Aon Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). In zijn nieuwe rol zal Wegbrans het Chief Broking Officer-netwerk van Aon wereldwijd aansturen en coördineren.

Lees verder

 

Aon Nederland realiseerde een kleine omzetgroei van 0,4% naar een totaal van 377,8 miljoen euro in 2018. Daarmee kijkt de risico- en verzekeringsadviseur terug op een goed jaar, waarin ook de verdere integratie van de activiteiten van het in 2017 overgenomen Unirobe Meeùs Groep (UMG) is gerealiseerd. Voor het lopende jaar 2019 ligt Aon op koers om ruim 2% groei te realiseren.

Lees verder

 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen was in juni onveranderd, 104%. Na de daling in mei, is de rente in juni verder teruggelopen en de aandelenbeurzen noteerden positieve resultaten. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef hierdoor in juni stabiel op 107%.

Lees verder

 
 

Risico’s bij fusies en overnames zijn de afgelopen jaren door onder andere digitalisering dusdanig toegenomen, dat M&A-verzekeringen steeds vaker worden ingezet. Het aantal via Aon verzekerde fusie- en overnametransacties in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) is sinds 2014 meer dan verdrievoudigd. Ook de transactiewaarde van deze deals steeg in die periode substantieel; met name door transacties bij private equity-bedrijven en corporates nam deze waarde met 300% toe. De gemiddelde transactiewaarde bedraagt 270 miljoen dollar.

Lees verder

 

Bob Reichenfeld, CEO van Aon’s Reinsurance Solutions neemt per 1 juli afscheid van Aon Nederland. In de afgelopen 14 jaar heeft Reichenfeld een sleutelrol vervuld in de doorontwikkeling van de herverzekeringstak van Aon, waarmee verzekeraars zich kunnen beschermen tegen grote risico’s en schades.Totdat de opvolger bekend is, wordt de portefeuille waargenomen door Andrew Secker, CEO Benelux & Nordic Countries van Aon’s Reinsurance Solutions.

Lees verder

 

Nederlandse organisaties zijn door hun internationale karakter extra vatbaar voor risico’s in de huidige complexe en dynamische markt. Met name zaken die te maken hebben met continuïteit van de bedrijfsvoering, zoals bedrijfsonderbrekingen en de leveranciersketen, worden door hen als een risico gezien waarvan het belang snel toeneemt.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is, na een flinke terugval in mei, in de eerste helft van juni stabiel gebleven op 104%. Hoewel de rente verder daalde, compenseerden de rendementen op de beleggingsportefeuille dit verlies. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, bleef in de eerste helft van juni stabiel op 107%.

Lees verder

 
 

De Europese verzekeringsmarkt heeft te maken met slechte resultaten en uitdagende omstandigheden, wat grote impact zal hebben op verzekerden. Het bedrijfsleven en organisaties worden geconfronteerd met een kritischere houding en premieverhogingen bij verzekeraars ten aanzien van risicoselectie.

Lees verder

 
 
 

Dekkingsgraad gaat flink onderuit in mei

3 juni 2019 | Persberichten | Nederland

 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in mei teruggevallen van 107% naar 104%. Na de lichte stijging in april, is de rente verder teruggelopen en ook de aandelenbeurzen noteerden verliezen in mei. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, is in mei van 108% gezakt naar 107%.

Lees verder

 
 

Met de Europese verkiezingen voor de deur is dit een mooi moment om kort met een Europese blik naar pensioenen te kijken.

Lees verder

 
 

Coen Mom, Chief Affinity & SME bij Aon Nederland vertrekt bij Aon op 1 september 2019. Nu de integratie van UMG binnenkort succesvol wordt afgerond, zit zijn belangrijkste taak erop. Coen Mom begon november 2008 als CEO bij de Unirobe Meeùs Groep, en begeleidde de hele overgang naar Aon. Zijn taken worden na zijn vertrek waargenomen door Marc van Nuland, Country Manager Aon Nederland.

Lees verder

 
 

Tijdens een werkbezoek van minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking hebben ruim 150 partijen uit de Brainport Eindhoven regio gezamenlijk hun steun uitgesproken voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) die door de VN zijn opgesteld. Brainport Eindhoven is de eerste in Nederland die het Charter als triple helix regio ondertekent.

Lees verder

 
 

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in april weer wat opgekrabbeld van 106% naar 107%. De rente is na de dip van eind maart weer iets opgelopen en de aandelenbeurzen noteerden in april wederom goede rendementen. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, is in april stabiel gebleven op 108%.

Lees verder

 
 

De mate waarin organisaties voorbereid zijn op risico’s bereikt een dieptepunt. Een decennium na de laatste recessie staat economische achteruitgang, als gevolg van snel veranderende marktfactoren, globalisering en geopolitieke onzekerheid, bovenaan het lijstje met risico’s waarvoor organisaties het meest vrezen. Dat blijkt uit de Global Risk Management Survey 2019 van risico- en verzekeringsadviseur Aon. Voor het onderzoek zijn 2.672 risicomanagers wereldwijd ondervraagd.

Lees verder

 
 

Aon plc (NYSE: AON) today reported results for the three months ended March 31, 2019.

Lees verder

 
 

Europa wordt geconfronteerd met een steeds complexer wordende veiligheidsomgeving. Islamitisch en extreemrechts terrorisme leiden tot kwetsbaarheden voor bedrijven en de maatschappij. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van risico- en verzekeringsadviseur Aon.

Lees verder

 
 

Marleen Lemmens (52) wordt per 1 juni benoemd tot Chief Transformation Officer (CTO) bij Aon Nederland. In deze nieuwe rol wordt ze verantwoordelijk voor het efficiënter en effectiever organiseren van de operationele processen van de verschillende bedrijfsonderdelen van Aon.

Lees verder

 
 

Bij Aon Corporate Wellness is Martin Nuninga op 1 maart gestart als broking director. Net voor de jaarswisseling trad Nicolle van Rossum al toe als client director tot het managementteam van ditzelfde bedrijfsonderdeel.

Lees verder

 
 

Doordat medewerkers, organisatieprocessen en toeleveranciers steeds afhankelijker worden van technologie, ontstaan compleet nieuwe cyberrisico’s. Ook de risico’s op het overtreden van wet- en regelgeving op het gebied van cyberveiligheid nemen toe. Waakzaamheid op alle fronten is daarom van belang, zo blijkt uit het risicorapport Cyberveiligheid 2019 van Aon.

Lees verder